Ratten scones
Ingrediënten
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels soya margarine (van alpro-soya)
- ½ dl soya melk (van alpro-soya)
2 theelepels van één van de onderstaande producten of een combinatie daarvan:
- Geraspte appel
- Geraspte peen
- Erwtjes
- Geraspte kaas
- Geraspte banaan
- Geraspt fruit e.d.
Werkwijze
Kruimel de harde boter met twee messen in de bloem, voeg de smaakmakers toe en de melk (in kleine scheutjes) en kneed de massa tot het een samenhangend deeg is.
Is het te droog, voeg dan nog een beetje melk toe. Is het deeg plakkerig, voeg dan nog wat meel toe.
Rol het deeg uit tot een lap en steek er rondjes uit, bijvoorbeeld met de bovenkant van een kopje.
Verwarm de oven voor op 230 graden en bak de ratten-scones af in ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
De scones kunnen ook ingevroren worden en zijn ontdooid even lekker.
Wat zal er geratsmuld worden !
Het eindresultaat.
Rattenknabbels
Benodigdheden :
250 gram bakmeel
150 gram muesli
1 ei
enkele hazelnoten
Werkwijze:
Meng het meel, de muesli en het ei met een beetje water tot een kneedbaar deeg.
Van het deeg kun je koekjes in de vorm van rattenoren maken, lange rattenstaarten
rollen, balletjes vormen of een heus ratje boetseren.
Druk de hazelnoten in het deeg om het ratje ogen te geven of de koekjes te garneren,
Bak de knabbels circa zestig minuten op 150 graden in de oven tot ze goudbruin en hard zijn.
Wat zullen ze smullen.
Lijnzaad rozijnen koekjes
Wat heb je nodig
250gr rijzend bakmeel ( kan ook bloem x bakpoeder)
2 eieren
Water op gevoel
Bloem om goed te kunnen vormen
1 theelepel olijf olie
2 eetlepels lijnzaad
2 eetlepels rozijnen
Mix1,5ei met het zelf rijzend bakmeel en een beetje
Water , voeg eventueel wat bloem toe , als het wat te paperig , is het nog te droog wat water . voeg als laatste de olie bij
Nu ga je lijnzaad en rozijnen toevoegen , kneed het goed door elkaar heen
Vorm met vormpjes leuke koekjes met bakpapier , of maak balletjes of staafjes met de hand
Leg ze op de bakplaat met bakpapier , gebruik 1 eigeel om ze goed ik te smeren
Dan in de over op 130 graden zo een 30 minuten
Dan draai je ze om dan weer 30 minuten dat ze mooi goudbruin zijn
Laat ze dan een dag goed drogen op de raamkozijn of bij de kachel
Dan kun je ze zeker 1 tot 3 maanden bewaren als je ze vaciuum verpakt natuurlijk
het resultaat
Koekjes bakken voor je ratjes
Benodigdheden:
250 gram bakmeel
150 gram muesli
een ei
Bereiding:
Meng het meel, de muesli en het ei met een beetje water tot een kneedbaar deeg. Rol het deeg uit en haal er vormpje uit, je kunt ook gewoon ronde koekjes maken door telkens een stukje van het deeg af te halen, daar een balletje van rollen en die platdrukken.
Bak de koekjes op 150 graden in 60 minuten goudbruin en hard.
________________________________________
recepten rattensnacks
-
- Site Admin
- Berichten: 27
- Lid geworden op: 14-01-2017 14:53
recepten rattensnacks
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!!